2009-10-02 16:08:22• hírek • Gozner Gertrud

Zárt kapuk fogadják az ügyintézőket

Szolidaritási sztrájkot tartanak hétfőn, október ötödikén az Adóhivatal alkalmazottjai - jelentette be pénteken sajtótájékoztató keretén belül Gavril Cuzdriorean, a pénzügyi dolgozókat magába tömörítő Samfisc szakszervezet vezetője.

354 tagja van a szakszervezetünknek, és ezek fele már aláírta a munkabeszüntetést támogató kérdőívet - magyarázta Cuzdriorean. A sajtó nyilvánosságán keresztül egyúttal bocsánatot kérnek az adófizetőktől, hogy a hétfői nap folyamán zárt ajtókat fognak találni a hivatalban. Kérjük Szatmár lakosságát, hogy legyenek megértőek és szolidarizáljanak a sztrájkkal, mert csak így lehet megváltoztatni a politikai osztály nemtörődőm hozzáállását az állami fizetésből élők iránt - tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Az adóhivatal alkalmazottai - a többi szakszervezethez hasonlóan - az egységes bértörvény újratárgyalását, az elbocsátások beszüntetését és a tíznapos kötelező fizetetlen szabadság eltörlést követelik. A hétfői nap folyamán sem a jogi, sem a magán személyeket nem szolgálják ki, egyedül a sürgősségi ügyekben járnak el, úgy mint az államvédelem, kórházak és nyugdíjak.

Dan Burulea a CNSLR Frăţia szakszervezet elnöke szerint a lakosság nincs tisztában vele, hogy milyen szinten vannak az állami fizetések. Ezeknek a béreknek a nagyobb részét a különböző pótlékok teszik ki, mert az alapfizetésből senki sem tudna megélni - magyarázta a szakszervezeti vezető. A sajtótájékoztató végén bejelentették, hogy október hetedikén a Tisztességes Munka Világnapján húszezer szakszervezeti tag fog az ország minden részéről Bukarestben tüntetni, ezen az eseményen a szatmáriak is képviseltetik magukat.


Hétfőn, október 5-én sztrájkolnak az Adóhivatal alkalmazottai.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: